Grundläggande problem, som vi måste komma över!

Jag ser att vi har två grundläggande problem när det gäller klimatet. Vi kan inte stoppa klimatpåverkan igenom, att deppa. Vi har inte råd med klimatångest! Även om man måste se allvaret. Jag lovar då, tidigare när jag var snusare, hade jag verkligen ångest. Sån ångest är inget som jag skulle vilja normalisera i samhället, eller ha bland miljöaktivister. Ni måste börja meditera, vet ja. På allvar. Alla medel för fred, och fredlighet är den riktiga vägen.

Så andra problemet är Kapitalismen och krigen som finns i olika delar av världen. Utan fred först, kommer vi inte kunna få med oss massorna i en enorm klinatdemonstration: The damage is allready done. Det är ett stort problem att vi människor krigar, men det finns hopp. Det var liksom 1800-tals aktigt, att kriga om patetiska gränsdragningar till höger och vänster, vad gör det för nytta? Och ofta ser vi mera på problemen än lösningarna. Jag tror på positiv anda, då ångestpandemin gjort oss svaga. Jag tror mera på Placebo, och en positiv andra kring klimatfrågor. Jag tror att vi glömt bort hur långt vi kommit. Vi är inte där än, att vi problematiserat Kapitalismen, för vi vågar inte, för vi upplever att vi inte har makten att ersätta detta så rasistiska system, som Kapitalismen är: En efterbliven rasistisk kvarleva från Kolonialismen. Som ju bygger på stark förakt mot svarta. Så något måste ha hänt? Greta Thunberg gjorde Klimatet till ett problem så som Naomi Klein skriver i sin bok, Klimatet vs Kapitalet. Så vi från vänstern får absolut inte backa på att vi är det bästa miljöpartiet: Vi är de enda med en grundläggande filosofi inom social rättvisa, det berör regnskogen och deras urinvånare!

Sen får man inte glömma de olika hållbart ekonomiska system som vi definitivt kan kunna komma att använda mot Kapitalismen, vi har grupper som endast pratar om ekonomiska system som funkar.

Som sagt, frågan om välfärd som välstånd utan tillväxt är viktig. Där vi konsumenter kan kräva av Green Washing företagen om transparens. En god vän till mig sade: Det är absolut Green Washing om företaget inte går ”all in”, på hållbarhet. Hållbart för vem? Planeten så klart. Och planetens urinvånare som levande djur. Så jag menar inte man ska ha potatis som öronproppar eller sallad som mensskydd! Bara att vi i gemensam Cirkulär anda, kan göra skillnad även som liten aktör!

Det finns enligt FT – FT som i Fair Trade, alarmerande nog ca 8 av 10 företag som gör Green Washing men 20% är alltså helt eko reko. Fair Trade som startade i en sådan liten skala. Det var kyrkliga organisationer som startade FT rörelsen, som sen kom att utvecklas till en grundläggande verktyg för kamp för både klimatet som människorna, igenom kontroll av företag. Så pass att nu även stora bolag insett värdet i att investera i Planeten. Ni vet ju själva, Coca Cola Company skapar ”Green Cola”, och alla vet det är bullshit. Vi vet Kapitalisterna är rädda om sitt skinn, de är vettskrämda, det är den enda självklara anledningen till varför Green Washingen existerar. De skapar desperata produkter som är mer till skada än nytta. Nä. Handla från FT och ekologiskt, sluta med tramset om miljöångest kom igen nu. Lägg ner negativt tänk! Det leder ingenvart!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.